Gazdaság

Tetszik a Fidesz-frakciónak a kormány adótervezete

rogán antal (ingyenes, )
rogán antal (ingyenes, )

Adócsökkentés, étkezésiutalvány-emelés, illetékmentesség – ezt reméli a Fidesz-frakció.

A kormány adójavaslatairól tanácskozott a Fidesz-frakció. Meglepetés nem történt, a kormánypárti képviselőcsoport támogatja a kabinet elképzeléseit, mondván, azok a középosztály számára adócsökkentést jelentenek.

Rogán Antal frakcióvezető szerint a havi bruttó egymillió alatt keresők adókulcsa négy százalékponttal csökken, ez közel egymillió ember jövedelmét javítja. (Korábban a jövő évre vonatkozó, már kalkulálható adóváltozások alapján az RSM DTM úgy számolt, hogy azok járnak jól, akik bruttó 202 ezer forint felett keresnek.) A félszuperbruttó januári kivezetésétől pedig azt várják, hogy arányos legyen a rendszer.

A fideszesek reményei szerint egyszerűsödik az illetékrendszer is, az eddigi 18 kulcs helyett csak kettővel számolnának. Ennek részeként a fiatalok első lakásvásárlása 15 milliós értékhatárig lenne illetékmentes.


Fotó: MTI / Kovács Attila

A melegétkezési utalványok területén is változás lesz, januártól 12 ezer 500 forintig adható adómentesen, ráadásul azok a cégek is élhetnek majd ezzel, ahol a menzára eddig külsősök is bejárhattak.

Október 29-én szavazhat a Ház az új választási eljárási törvényjavaslathoz kapcsolódó alaptörvény-módosításról – közölte a Fidesz frakcióvezetője a képviselőcsoport hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Ezzel rögzítik a választási eljárási törvény alkotmányos rendjét – mondta Rogán Antal, aki kérdésre válaszolva nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az eljárási törvény mégis tartalmazzon majd olyan passzust, hogy – megfelelő biztosítékok mellett – a magyarországi lakcímmel rendelkezők is regisztrálhassanak levélben a szavazásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik