Gazdaság

Több mint félmillió OTP SZÉP kártyás van már

OTP SZÉP kártya (OTP SZÉP Kártya, Széchenyi pihenőkártya)
OTP SZÉP kártya (OTP SZÉP Kártya, Széchenyi pihenőkártya)

A kártyákkal 17 ezer elfogadóhelyen tudnak vásárolni. Fizethetnek vele szállásfoglalást, étkezést és szabadidős szolgáltatást.

Átlépte az 500 ezret az OTP Széchenyi Pihenőkártya birtokosainak száma. A félmilliomodik plasztiklapot az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, Kovács Antal adta át a Jabil Circuit Magyarország gazdasági igazgatójának.

Ezzel az OTP teljesítette vállalását, amit 2011 júliusában tett, hogy egy olyan hatékonyan működő hálózatot fognak kiépíteni, ami képes több százezer kártyabirtokos kiszolgálására.

Az OTP Széchenyi Pihenőkártyás költések összege 2012 szeptemberéig meghaladta a 21 milliárd forintot (ez az összes SZÉP kártyás költés több mint 70 százaléka).

Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár a SZÉP kártyáról szólva elmondta, hogy az eddigi adatok az előzetes várakozásokat is messzemenően meghaladó sikert igazolnak. A három nyári hónapban több mint 20 milliárd forintot költöttek a kártyákról a belföldi turizmushoz kapcsolódó szolgáltatások igénybevételére az emberek, az ez évi teljes eddigi költés pedig megközelíti a 26 milliárd forintot. Az új juttatás tehát beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és rácáfolt azokra, akik az üdülési csekk kivezetésekor a belföldi turizmus válságát jósolták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik