Gazdaság

Közel felére esett a Facebook árfolyama

Egy centnyire közelítette meg legutóbbi kibocsátási árfolyamának felét a Facebook részvények tőzsdei kereskedési ára pénteken.

A Facebook részvénye egy nappal azt követően, hogy lejárt az eredeti befektetők eladási moratóriuma 19,01 dolláron érintette árfolyammélypontját, azaz megközelítette 38 dolláros kibocsátási árfolyamának felét. A moratórium lejártával 270 millió papír került piacra, így kétharmadával ugrott meg az eladható papírok száma.

A forgalomba helyezhető Facebook részvények száma még egy alkalommal emelkedik majd az idén: október 15-től az alkalmazottak is értékesíthetik a juttatásként kapott részvényeiket, ami az eredeti befektetőkével együtt több mint 1,4 milliárddal növeli majd a forgalomképes papírok számát. Mark Zuckerberg alapító-tulajdonos egyelőre nem adhat el a jelenleg tulajdonában lévő 503,6 millió részvényből.

A befektetők aggódnak a Facebook bevételnövelő képessége miatt, mivel rohamosan növekszik a közösségi portált mobil eszközökön használó, azaz a reklámokat elkerülő ügyfelek aránya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik