Gazdaság

Gyilkos akciókkal várják a tanévet a hipermarketek

tanszerek (tanszerek, )
tanszerek (tanszerek, )

Óriási csapást mérnek a kisebb üzletekre a hipermarketek tanévkezdéshez kötődő akciói. Ilyenkor az is a bevásárlóközpontokban költi a pénzét, aki egyébként papír-írószer boltokban vásárol. A nagyok pedig így a karácsonyi rohamhoz hasonlatos forgalmat produkálnak – írja a Napi Gazdaság.

A modern kereskedelmi csatornáknak valóságos aranybánya az iskolakezdés. A számítástechnikai eszközök forgalma súrolja a karácsonyit, az éves papír-írószer forgalom 40-50 százaléka ekkor keletkezik – derül ki a Napi Gazdaság összeállításából.

Nagyot hasít ilyenkor a Tesco és az Auchan is. A két üzletlánc folyamatosan akciózza a számítógépeket és kamatmentes hitelekkel csalogatja a vásárlókat. A kedvezmények mellett viszont az igazán márkás termékeknek most is megkérik az árát.

A tanszer- és papír-írószer forgalomból tavaly már 70 százalékos volt a hipermarketek részesedése. Ilyenkor a nagy választék és a kedvező árak miatt az is a nagy láncoknál vásárol, aki egyébként papír-írószer üzletbe jár. A tanszerárak szórása ugyanakkor óriási, akár 900 százalékos eltérés is mutatkozik egy-egy eszköznél. Például a Tesco tájékoztatása szerint van spirálfüzet 77 forintért, de van 1089-ért is – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik