Gazdaság

Demján sürgeti a munkahelyvédelmi tervet

demjan-sandor(960x640)(1).jpg (demján sándor, )
demjan-sandor(960x640)(1).jpg (demján sándor, )

A program 100 ezer többletadózó belépését hozhatja a szolgáltatói szférában – véli a nagyvállalkozó.

Demján Sándor szerint mielőbbi döntésre van szükség a kormány által meghirdetett, érdemi és hatékony munkahelyvédelmi tervről, hogy a kisvállalkozók mihamarabb érezhessék annak kedvező hatásait.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke pénteken sajtótájékoztatón beszélt. Szerinte a munkahelyvédelmi intézkedéscsomag rendkívüli méretű, mértékű és előrevivő lépés, és a lakossági szolgáltatások területén 100 ezer többletadózó belépését hozhatja, emellett megoldást jelent a 25 év alattiak és 55 év felettiek munkaerőpiacra lépésére is.

Ez nem a végleges megoldás, a gazdaságot kell beindítani, amihez beruházások szükségesek. A VOSZ ilyen irányú javaslatokat is tesz majd – mondta a VOSZ elnöke. Közölte: a többi parlamenti párttal is egyeztetnek majd szeptemberben. A programhoz szükséges forrásokra utalva Demján Sándor azt mondta: „Bőven van még kiadáscsökkentési lehetősége a magyar államnak”, mert még mindig drágán működik.

A sajtótájékozatón szintén jelen lévő Rogán Antal a munkahelyvédelmi csomag kapcsán kifejtette, hogy a 25 munkavállalónál kevesebbet foglalkoztató vállalkozások 75 százaléka folytat munkaintenzív termelést; a 10 pontos akciótervvel elsősorban nekik szeretne segíteni a kormány azzal, hogy több pénz marad náluk, amit vagy beruházásra, vagy többletmunkahelyre tudnak fordítani.

Beszélt arról is, hogy az uniós forrásokat is hatékonyan kell felhasználni, és a kormány ebben is szeretne segítséget nyújtani. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta: a munkahelyvédelmi tervben a gazdasági és társadalmi szempontokat is figyelembe vették, vagyis a magyar családok helyzetének javítását is szem előtt tartották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik