Belföld

Közel 2800 munkahely a Magyar Közútnál

A közútkezelő társaság 2800 embernek biztosít munkát július és november között, akik többnyire a burkolatok, burkolaton kívüli területek és az árkok tisztántartásáról, a forgalom biztonságát zavaró növényzet eltávolításáról, a kézi kaszálásról és az úttartozékok helyreállításáról fognak gondoskodni. Győr megyéből 60 ember kap munkát.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kiemelt figyelmet fordít a szolgáltatási színvonal, illetve a közlekedés környezeti feltételeinek javítására. A társaság üzemeltetési és fenntartási tevékenységének nagy része ma már többnyire gépesített, de továbbra is vannak olyan meghatározó, jelentős élőmunkát igénylő feladatok, amelyeket a cég a saját munkavállalói mellett csak közfoglalkoztatottak alkalmazásával tud megoldani.
Az Országos Közfoglalkoztatási Program keretében országosan közel 2800 közfoglalkoztatottnak biztosít munkát a csaknem 4500 fős átlagos állományi létszám mellett. A legtöbb közfoglalkoztatotti létszám – 1050 fő – Borsod-Abaúj-Zemplén megyében segíti majd a társaság tevékenységét. Az ország északi és észak-keleti, valamint dél-dunántúli megyéiben is kiemelkedően sok regisztrált álláskereső juthat munkához. A szervezet elsősorban azoknak igyekszik munkalehetőséget adni, akik már hosszabb ideje álláskeresők – tájékoztatta a Győr24-et a közút kommunikációs osztálya.
A július 2-ától november 17-ig tartó időszakban a nagyszabású közfoglalkoztatási programban részt vevők heti 40 órás munkaidőben dolgoznak majd, elsősorban betanított-, segéd-, illetve szakmunkákat végeznek, de lesznek, akik adminisztrációs-, csoport- és brigádvezetői feladatokat látnak el.

Az elmúlt években hatékony segítséget jelentettek a közfoglalkoztatottak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tevékenységében, többek között a burkolaton kívüli területek és a burkolatok tisztán tartása, az árkok, vízelvezetőrendszerek tisztítása, a padkák rendben tartása, a forgalom biztonságát zavaró növényzet eltávolítása, a kézi kaszálás és az úttartozékok helyreállítása során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik