Belföld

Közel 2800 munkahely a Magyar Közútnál

24.hu
24.hu

2012. 06. 28. 11:32

A közútkezelő társaság 2800 embernek biztosít munkát július és november között, akik többnyire a burkolatok, burkolaton kívüli területek és az árkok tisztántartásáról, a forgalom biztonságát zavaró növényzet eltávolításáról, a kézi kaszálásról és az úttartozékok helyreállításáról fognak gondoskodni. Győr megyéből 60 ember kap munkát.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kiemelt figyelmet fordít a szolgáltatási színvonal, illetve a közlekedés környezeti feltételeinek javítására. A társaság üzemeltetési és fenntartási tevékenységének nagy része ma már többnyire gépesített, de továbbra is vannak olyan meghatározó, jelentős élőmunkát igénylő feladatok, amelyeket a cég a saját munkavállalói mellett csak közfoglalkoztatottak alkalmazásával tud megoldani.
Az Országos Közfoglalkoztatási Program keretében országosan közel 2800 közfoglalkoztatottnak biztosít munkát a csaknem 4500 fős átlagos állományi létszám mellett. A legtöbb közfoglalkoztatotti létszám – 1050 fő – Borsod-Abaúj-Zemplén megyében segíti majd a társaság tevékenységét. Az ország északi és észak-keleti, valamint dél-dunántúli megyéiben is kiemelkedően sok regisztrált álláskereső juthat munkához. A szervezet elsősorban azoknak igyekszik munkalehetőséget adni, akik már hosszabb ideje álláskeresők – tájékoztatta a Győr24-et a közút kommunikációs osztálya.
A július 2-ától november 17-ig tartó időszakban a nagyszabású közfoglalkoztatási programban részt vevők heti 40 órás munkaidőben dolgoznak majd, elsősorban betanított-, segéd-, illetve szakmunkákat végeznek, de lesznek, akik adminisztrációs-, csoport- és brigádvezetői feladatokat látnak el.

Az elmúlt években hatékony segítséget jelentettek a közfoglalkoztatottak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tevékenységében, többek között a burkolaton kívüli területek és a burkolatok tisztán tartása, az árkok, vízelvezetőrendszerek tisztítása, a padkák rendben tartása, a forgalom biztonságát zavaró növényzet eltávolítása, a kézi kaszálás és az úttartozékok helyreállítása során.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.