Gazdaság

Újabb cégeket fogtak harapófogóba a VÉSZ-esek

penz-utvesztoben(960x640)(1).jpg (euró, euro, labirintus, )
penz-utvesztoben(960x640)(1).jpg (euró, euro, labirintus, )

A felszámolásokban, az építési munkákban és a banki pénzelszívásban kisemmizett vállalkozók érdekében próbál nyomást gyakorolni a szervezet.

Kapcsolódó cikkek

Hétfőn ismét hallatta hangját a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ). A Cash and Limes Zrt. cég épületénél a felszámolási szabályozás és gyakorlat visszásságára hívták fel a figyelmet.

Az érdekképviselet szerint tűrhetetlen, hogy az ilyen eljárásokban az értékteremtő munkát végző kis- és középvállalkozások (kkv) mindig a kifizetési lánc végén szerepelnek, s csak a legritkább esetben kapják meg a pénzüket. Miközben az állam, a bankok és a felszámolók híznak ezeken az ügyleteken. A korrupciót is sűrűn emlegették a felszámolásokkal kapcsolatban. Amennyiben gyökeres változtatás nem lesz rövid időn belül, a VÉSZ általános sztrájkra fogja felszólítani a reálgazdaság szereplőit, mert így biztonsággal nem folytathatóak a munkák – szögezték le.

A CIB banknál múlt héten már tiszteletüket tették a beruházásokat kísérő pénzelszívás miatt. Akkor nem jártak eredménnyel, ahogy most sem. Viszont annyit elértek most is, hogy néhány bankfiók zárva tartott az akció miatt. Ultimátumként egy hetet adtak a CIB-nek, hogy tárgyaljon végre velük. Ha erre nem kerül sor, masszív és folyamatos akciósorozattal gyakorolnak nyomást az érdekvédők. Sőt, fel fogják szólítani az embereket és vállalkozásokat, hogy vegyék ki a pénzüket a bankból.

A Magyar Nemzeti Galériánál kifizetetlen építési munkálatok ellenértékét követelték. A főigazgató ígéretet tett a rendezésre. A VÉSZ jelezte, ha erre mégsem kerülne sor, sokkal keményebb akció jöhet.

A CODEX Zrt.-nél szintén egy építési munka elmaradt pénzügyi rendezését követelték, egyelőre sikertelenül. A VÉSZ itt is újabb demonstrációt tervez és azt is kilátásba helyezte, hogy az ügy rendezetlenségét bejelentik az uniós pályázat hatóságainál is. Ennek a vége az lehet, hogy a fővállalkozónak vissza kell fizetnie az uniós támogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik