Gazdaság

Orbán: Nem lesz vagyonadó és ingatlanadó

orbán-viktor (ingyenes, )
orbán-viktor (ingyenes, )

Ebben biztosan nem engednek az IMF-nek és az Európai Uniónak. A tranzakciós adóhoz viszont ragaszkodik a miniszterelnök.

Nem változtat a kormány a jegybankot is terhelő tranzakciós illetéken, még akkor sem, ha azt az Európai Központi Bank (EKB) sérelmezi. A miniszterelnök szerint az EKB-nak csak véleményezési joga van, nem vétózhatja meg a magyar parlament által elfogadott törvényt.

Orbán Viktor a Hír TV-nek kijelentette: nem lesz vagyonadó és ingatlanadó, mert nem szolgálja az ország érdekét. A teljes interjút este sugározza a csatorna, több részletet egyelőre nem közöltek a beszélgetésről.

Mit kérhetnek tőlünk?

A nemzetközi hitelcsomagért cserébe a kormánynak várhatóan jóvá kell hagyatnia Brüsszellel és az IMF-fel a jövő évi magyar költségvetést, és több, a kormány számára fontos intézkedés módosítása is napirendre kerülhet a tárgyalásokon. Ezek közé tartozhat az ingatlanadó bevezetése, a bankadó csökkentése, illetve a válságadók kivezetése – tudta meg a hvg.hu

Hétfőn a magyar főtárgyaló, Varga Mihály úgy nyilatkozott, hogy kemény tárgyalásokra készül, és főleg adózási kérdésekben számít vitára. Az IMF-tárgyalások várhatóan a jövő héten kezdődnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik