Gazdaság

Veszélyes lehet a gyerekekre a vakáció

bicikli_gyerekek (bicikli, gyerekek, )
bicikli_gyerekek (bicikli, gyerekek, )

Figyeljünk jobban a gyerekre, hogy a szünidő a játékról, pihenésről, játékról szóljon, és ne a balesetekről.

Több mint 1 millió gyereknek kezdődött el a nyári vakáció, ami a gondtalan pihenés mellett azt is jelenti, hogy jobban oda kell figyelni a legkisebbekre. A statisztikák ugyanis azt mutatják, hogy a gyermekeket sokkal több baleset éri a nyári hónapokban, az iskolai szünet ideje alatt, mint máskor.

Ennek oka nemcsak az, hogy jóval több időt tölthetnek a szabadban, előkerülnek a kerékpárok, görkorcsolyák és a rollerek, de az is, hogy nagyon sok szülő nem tudja megoldani a gyermeke folyamatos felügyeletét. Emiatt sokszor egyedül indulnak játszani a gyerekek, amiből gyakran kisebb-nagyobb baleset lesz. A leggyakoribb baleset a váll, felkar, csukló, alkar, felkartörés, valamint a lábszár, térd és bokasérülés.

A nyári időszakban az egyik legnagyobb veszélyforrást a közlekedés jelenti. A hőségben a gyerekek figyelme is jelentősen csökken. Éppen ezért az autósoknak különösen óvatosan kell vezetniük, hogy megelőzhessék a kicsik figyelmetlenségéből, meggondolatlanságából eredő baleseteket.

A Generali biztosító azt tanácsolja, a szülők próbáljanak meg gondoskodni arról, hogy a gyerekek ne maradjanak felügyelet nélkül. Akár egy idősebb testvér vagy a nagyszülők jelenlétével is megelőzhető a baj – mondta el Schaub Erika, a cég személybiztosítási üzletágvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik