Gazdaság

Magyar cég kaszálna az amerikai ingatlanpiacon

eladó-ház (eladó ház)
eladó-ház (eladó ház)

Bebukott jelzáloghitelesek lakásait veszi meg és újítja fel a Futureal csoport.

A társaság Cordia USA néven, 15 millió dollár induló tőkével jött létre. A tervek szerint 4-5 városban 500 családi házat vásárolnak, és felújítás után bérbe adják majd őket. Első lépésként Georgia és Michigan államban vesznek fizetni nem tudó jelzáloghitelesektől visszavett lakásokat – jelentette be a csoport társtulajdonosa.

Futó Gábor hozzátette: annyira leestek a lakásárak a tengerentúlon, hogy a bérleti díjakból 15 százalékos hozamot lehet elérni, és öt év múlva, ha eladják a lakásokat, akár a befektetés duplája lehet az ár. Adatai szerint jelenleg 50 millió jelzáloghiteles lakás található az USA-ban, és ezek 11 százaléka problémás.

Miután a két legnagyobb jelzálogbank állami tulajdonba került, a visszavett lakások gyakorlatilag állami tulajdonban vannak. A lakásépítés Amerikában is stagnál, ez, illetve a hitelezhető ügyfelek hiánya hajtja fel a bérleti díjakat.

A mostani befektetés része a Futureal 100 millió eurós partnerségi programjának. A csoport eddig 600 millió értékben adott át ingatlan-beruházásokat, a legnagyobb, még mindig tartó fejlesztése a budapesti Corvin sétány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik