Gazdaság

Eltűnnek a legnépszerűbb díjcsomagok a telefonadó miatt

Invitel: ha muszáj, akkor a percalapú adó lehet a megoldás (telefon, telefonálás, telefonadó,)
Invitel: ha muszáj, akkor a percalapú adó lehet a megoldás (telefon, telefonálás, telefonadó,)

A szolgáltatók várhatóan átalakítják a nem percalapon elszámolt díjcsomagokat, amelyek adott havi díjért korlátlan telefonálást tesznek lehetővé – írja a Napi Gazdaság.

Egyelőre nem nyilatkoznak a távközlési cégek a telefonadó várható hatásairól. A labda most a szolgáltatók térfelén pattog, nekik kell megvizsgálniuk az új adó díjcsomagokra gyakorolt hatását − mondta a Napi Gazdaságnak Ormós Zoltán, az informatikai-távközlési szakterületen működő Ormós Ügyvédi Iroda vezetője.

A nem percalapon elszámolt − jellemzően vállalati flottás − csomagok, amelyek egy meghatározott havi díjért korlátlan telefonálást tesznek lehetővé, várhatóan átalakulnak. Az ilyen konstrukcióknál ugyanis nehezen értelmezhető a júliustól fizetendő, percenként és SMS-enként kétforintos adó. Az ügyvéd szerint ezért az új teher átstrukturálja majd a fix, illetve percalapú csomagokat. Megfigyelők szerint viszont az is lehetséges, hogy megszűnnek ezek a tarifacsomagok.

Ormós szerint a cégek akkor járnak a legjobban, ha a kétforintos percdíjat beépítik a díjakba és megvárják, hogy erre miként reagál a piac. Kérdés azonban, hogy a jogszabályban meghatározott 700, illetve 2500 forintos maximummal élnek-e, vagy valamilyen más összeggel, s ha igen, azt milyen alapon állapítják meg – írja a Napi Gazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik