Gazdaság

Eldőlt: megveheti az Auchan a Corát

Jóváhagyta az Európai Bizottság szerdán, hogy az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft.-t. Az Auchan közleményben jelezte: minden korábbi Cora dolgozót átvesz, így a felvásárlást követően mintegy 8 ezerre növekszik alkalmazottainak száma.

Az uniós végrehajtó testület indoklása szerint az egyesüléssel létrejött vállalatnak továbbra is számos egyéb erős versenytársa lesz, és valamennyi érintett piacon elegendő alternatív szállító áll majd a fogyasztók rendelkezésére.

A bizottság ezért arra a következtetésre jutott, hogy az ügylet nem korlátozza jelentős mértékben a hatékony versenyt az Európai Gazdasági Térségben vagy annak jelentős részén.

A két vállalat egyesített árbevétele alapján a magyar piacon az Auchan várhatóan az ötödik lesz a kereskedelmi vállalatok között – közölte az Auchan Magyarország Kft. az MTI-vel, jelezve azt is: az áruházlánc minden korábbi Cora-dolgozót átvesz, így a felvásárlást követően mintegy 8 ezerre növekszik alkalmazottainak a száma.

Az áruházak átalakítása hónapokat vesz igénybe, de nyár végére minden áruház Auchan-színekben várja a vásárlókat. Az érintett áruházak nyitva tartanak az átalakítások ideje alatt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik