Gazdaság

Lehúzhatja a rolót a magyar Praktiker

Eladná kelet-európai érdekeltségeit a cég egyik legnagyobb részvényese, így bezárhat a barkácsáruházlánc a térségben. A főrészvényes az üzlettől 50-70 millió euró árbevételt remél a német anyavállalat számára – írja a Napi Gazdaság.

A Praktiker kelet-európai érdekeltségeit a Cipruson bejegyzett Maseltov osztrák befektetési társaság kezeli, amely a napilap szerint most az eladáson gondolkodik. Az ötlet valószínűleg azért merült fel, mert a Praktiker a 2005-ös tőzsdére kerülése óta először szenvedhet el működési veszteséget.

A Magyarországon 19, a térségben több mint 400 áruházat üzemeltető cég éves bevétele tavaly 3,18 milliárd euró volt, ami 7,7 százalékos csökkenést jelentett. A Maseltov társaság számításai szerint a Praktikernek 300 millió euróra lenne szüksége ahhoz, hogy ismét nyereségessé tudják alakítani a vállalatot, így merülhetett fel az eladás gondolata.

Nincs napirenden olyan döntés, amely szerint a Németországon kívüli Praktiker leányvállalatok kilépnének a csoportból – közölte a Napi Gazdasággal a magyarországi Praktiker.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik