Gazdaság

Debreceni villamosprojekt: Demján fizet

Nyílt levélben erősítette meg a tartozások kifizetését az egyik leggazdagabb magyar.

Az Arcadom Zrt. a debreceni 2-es villamosvonal pályaépítési munkálataiban részt vevő alvállalkozóknak kifizeti minden tartozását. Demján Sándor levelében – amit a Hajdú Online (haon.hu) közölt – azt írta: az Arcadom Zrt.-nek nincs lejárt tartozása a saját érdekkörébe tartozó alvállalkozóit illetően, a konzorciumi társak alvállalkozóinak többségével pedig “már megállapodtak a fennálló szállítói tartozásokról”. Az üzletember levelét azzal zárja: a közeljövőben személyesen is kiemelt figyelmet fordít a debreceni projekt megvalósítására.

Demján Sándor arra a – szintén a haon.hu-n publikált – nyílt levélre válaszolt, amelyben Tóth Csaba és Varga Zoltán, a Debreceni Ifjúsági Szövetség önkormányzati képviselői arra kérték, hogy személyesen gondoskodjon az alvállalkozók kifizetése körüli anomáliák felszámolásáról.

Az Arcadom Zrt. egy hete már tudatta, hogy a debreceni villamosvonal építési munkálataiban résztvevő alvállalkozóknak minden olyan munkát kifizet, amely az önkormányzat által megkövetelt minőségben, határidőre elkészült és erről teljesítési igazolást is be tudnak mutatni. A 7,54 milliárd forintos beruházás kivitelezése 2010 őszén indult, azonban a kivitelező ATK Debrecen konzorcium korábbi vezető tagvállalata, a kifizetésekért felelős Arcadom Zrt. a konzorciumi partnerek és az alvállalkozók irányába jelentős tartozást halmozott fel. Az MTI információi szerint Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) polgármester két hét haladékot adott a konzorciumnak a számlák kiegyenlítésére, miután a városvezetés múlt héten zárt ajtók mögött késő estig tárgyalt a konzorcium képviselőivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik