Gazdaság

Zöld jelzés az állami mobilkonzorciumnak

A Magyar Telekom már megtámadta a hírközlési hatóság jogerős döntését, így egyelőre nem tudni, mikor startolhat a hazai mobilpiac új szereplője.

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság hírközlési elnökhelyettese a másodfokú eljárásban helybenhagyta a hatóság korábbi döntését a 900 megahertzes frekvenciaárverés eredményéről. Ennek értelmében az eddig háromszereplős mobilpiacra új szolgáltató, a Magyar Posta Zrt.–Magyar Fejlesztési Bank Invest Zrt.–Magyar Villamos Művek Zrt. konzorciuma léphet.

A januári eredményhirdetést követően a már piacon lévő mobilszolgáltatók – a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone – fellebbeztek a döntés ellen. A Telenor üzleti titokra hivatkozva nem árulta el, miért óvott. A másik két szolgáltató a többi között azt vitatta, hogy az állami cégek egyáltalán részt vehettek az árverési eljárásban.

A másodfokú hatóság döntésével az árverés eredményéről szóló döntés jogerőre emelkedett, de a feleket további jogorvoslat illeti meg, a másodfokú döntést keresettel támadhatják meg 30 napon belül a Fővárosi Törvényszéknél. A Magyar Telekom meg is tette ezt – olvasható a cég közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik