Gazdaság

Nem igaz, hogy a kormány nem támogatja

Nincs álláspontja a kormánynak a magáncsődről, de azt cáfolja a minisztérium, hogy ne támogatnák.

Az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) cáfolja azt az Index sajtóértesülést, miszerint a kormány nem támogatja a magáncsőd bevezetését. Viszont azt is írja a minisztérium, hogy nincs róla álláspontjuk.

A Parlament Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottsága február 28-án nyújtotta be azt az önálló indítványt amely többek között felkérné a kormányt, hogy vizsgálja meg a természetes személyek adósságrendezésével kapcsolatos eljárás szabályainak, vagyis a magáncsőd jogintézményének bevezetését. Az adósság rendezése – törvény alapján – komplex módon tudná segíteni mind a devizahitellel rendelkező adósok, mind a más módon adósságot felhalmozó, fizetésképtelen emberek problémáit.

Amennyiben az Országgyűlés az önálló indítványt elfogadja, a határozata alapján a kormánynak augusztus 31-ig kell a témában beszámolót benyújtania a bizottságnak. Az önálló indítványról a kormány még nem alakított ki álláspontot – írja az NGM. A magáncsőd bevezetéséről már többször szó volt, az IMF is kérte, ezért az kissé furcsa az, hogy a kormánynak még mindig nincs ez ügyben elképzelése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik