Gazdaság

Brüsszeli vizsgálat az Erzsébet-utalvány miatt

A Népszabadság úgy tudja, több piaci szereplőnek nem tetszik, hogy a nemzetközi áruházláncokat lényegében kizárták az elfogadóhelyek közül.

Az Európai Bizottság szakértői felvilágosítást kértek a magyar hatóságoktól az Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban – írta csütörtökön a Népszabadság brüsszeli forrásokra hivatkozva.

A lap úgy tudja, hogy a brüsszeli testület azután fordult a magyar hatóságokhoz, hogy panasz érkezett egyes piaci szereplőktől.

A Népszabadság információja szerint a bejelentők azt kifogásolták a bizottságnak írt levelükben, hogy az utalványos rendszer üzemeltetésével megbízott hatóságok diszkriminatív gyakorlatot folytatnak, és ezzel a nemzetközi hátterű áruházláncokat lényegében kizárták az elfogadóhelyek közül.

A lap megkereste az üggyel kapcsolatban a a nemzetgazdasági tárcát és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot is, ám egyik hivatal sem kommentálta az értesülést. Nem nyilatkozott a rendszer üzemeltetésével foglalkozó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Nemzeti Üdülési Szolgálat sem.

Az Európai Bizottságnál hangsúlyozták: a vizsgálódás még nem képezi kötelezettségszegési eljárás részét. Egyelőre csak információt gyűjt a testület – írja a Népszabadság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik