Gazdaság

Támad a Ryanair

A fapados légitársaság öt gépe állomásozik majd Ferihegyen. Azt titkolják, mekkora állami támogatást kapnak.

A jövő héten megnyitja budapesti bázisát a Ryanair. Három gépük már a jövő péntektől Ferihegyre települ, két új Boeing 737-es pedig márciusban csatlakozik ezekhez, egyenesen a gyárból. Pénteken Dublinban véglegesítik a cég és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. közötti megállapodást repülőtér használatáról – közölte Michael O’Leary vezérigazgató. Ennek részleteiről már nem beszélt, mint ahogyan arról sem, mekkora összegű kedvezményt kapnak a magyar kormánytól, csupán annyit ismert el, hogy tárgyalnak a kabinettel.

Ami biztos: a Ryanair a kettes terminált használja majd, az eredetileg tervezett 36-tal szemben heti 57 járatot indít, és ennek alapján 2,4 millió utasra számít idén. Januárban egyébként még kétmilliós utasszámmal kalkulált a társaság. A nyár végén felülvizsgálják a járatok kihasználtságát, és amelyik nem működik 75-80 százalékos telítettséggel, azt máshová irányítják.

Az ír központú diszkont-légitársaság januárban jelentette be, hogy visszatér a magyar piacra, majd miután leállt a Malév, nyilvánvalóvá tette, hogy komoly szeletet akar kihasítani magának a magyar légitársaság piaci részesedéséből, emellett a napokban – egyik versenytársával, a Wizz Airrel közösen – állásbörzét szervezett a Malév-alkalmazottaknak. A jövő héten folytatódik a sorozat, akkor interjúra és a technikai tudás felmérésére várják a jelentkezőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik