Gazdaság

Kegyetlenül nyomul a Wizz Air

Hat gépet állítanak csatasorba, tíz célállomásra indítanak járatot.

A már bejelentett bukaresti mellett további kilenc új célállomásra indít járatot Budapestről a diszkont-légitársaság, és az idén 2,3 millió utassal számol. A tíz új útvonal: Malaga, Kolozsvár, Bukarest, Varsó, Szófia, Larnaka, Heraklion, Zakintosz, Rodosz és Thesszaloniki.

Emellett már kérvényezték a magyar hatóságnál a járatindítási jogokat Tel-Avivba, Kijevbe, Moszkvába és Isztambulba. Ha megkapják a jogokat, addig üzemeltetnék ezeket, amíg egy új nemzeti légitársaság igényt nem tart rájuk. A kapacitások bővítése közvetlenül 400, közvetve mintegy kétezer munkahelyet jelent – közölte a társaság vezérigazgatója.

Váradi József pénteken, a Malév leállásának napján még csak kétmilliós tervezett utasforgalomról beszélt. A vezérigazgató a pénteki öthöz képest most egy újabb, hatodik repülőgép érkezéséről is beszámolt. Tájékoztatása szerint 150 Malév-pilóta jelentkezett a mai toborzójukra .

A Tarom is lép

Új járatot indított Bukarest és Budapest között a román állami légitársaság a Malév működésének megszűnése után. A Tarom eddig napi egy járatot működtetett ezen az útvonalon, a folytatásban azonban napi kettőt üzemeltetnek a hét minden napján, szombat kivételével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik