Gazdaság

Devizára hajtanak a bankok

Négy százalék feletti kamatokat is kínálnak a bankok a lakossági euróbetétekre, de akciós dollár- és svájcifrank-ajánlatokból sincs hiány.

Több hitelintézet is emelt a közelmúltban devizabetéteinek kamatain, és az euróban elhelyezett megtakarításoknál több szolgáltatónál is négy százalék feletti éves kamatot lehet elérni – írja a Világgazdaság.

A piaci körülményekhez képest nagyon magas kamatokat több tényező is indokolhatja: egyrészt a lakossági devizabetétek állománya az idén érezhetően csökkent, másrészt vélhetően az utóbbi hetek intenzív devizaátváltásainak gyümölcsét is szeretnék magukhoz vonzani a piaci szereplők.

Az egy éven belüli futamidőnél az FHB ajánlata számít jelenleg a legjobbnak. A bank 12 hónapos futamidőre 5 százalékos kamatot kínál az euróbetétjénél: ennek feltétele, hogy az ügyfél legalább ezer euróval növelje a hitelintézetnél lévő megtakarításainak összegét. A hosszabb futamidőben gondolkodó betéteseknek szintén vonzó lehet az UniCredit 2 éves futamidejű euróbetétje, amelyet évi 5,25 százalékos kamat mellett árul a hitelintézet.
Az MKB pedig minden különösebb feltétel nélkül ad most 4,14 százalékos kamatot a négy hónapos futamidejű euróbetéteire. Az eurón kívül akciós dollár- és svájcifrank-betétek is elérhetők a paicon, jellemzően 2-2,5 százalékos éves kamat mellett – írj a Világgazdaság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik