Gazdaság

Felszámolás alatt a Starking Zrt.

Több végrehajtás, jelentős adótartozás után felszámolási eljárást indítottak a Starking Zöldség-gyümölcs Kereskedelmi Zrt. ellen. Az időnként a bulvárhírekben is megjelent társaság 2009-ben 7,6 milliárd forint feletti árbevételt ért el.

Felszámolási eljárást indított a Fővárosi Bíróság a Starking Zöldség-gyümölcs Kereskedelmi Zrt. ellen – tudta meg a Gazdaság.hu. A társaság ellen korábban végrehajtást kezdeményezett az adóhivatal, közjegyzők és a bíróság is, tavaly szeptemberben szerepelt a 180 napon túli, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkezők klubjában.

A cég jelenlegi tulajdonosa nem nyilvános, nem tudható meg az Opten céginformációs rendszer adataiból, a 2009-es kiegészítő melléklet szerint Flamm Edina, ifj. Flamm Tibor, Flamm Olivér és Flamm Evelyn birtokolta a társaságot egyenlő arányban. A Starking Zrt. 2010-ben nem adott le beszámolót, 2009-ben 8,4 milliárdos forgalom mellett 19 millió forint adózás előtti eredményt ért el. 2007-ben az árbevétel alig 5 milliárd forint felett volt, 2008-ban pedig 7,6 milliárd forintot tett ki.

Egy korábbi nyilatkozatban Flamm Tibor cégcsoportként említette a Starking Zrt. mellett a Banán Trade Kft.-t és a Flammker Kft.-t. A Banán Trade Kft. adóhatósági végrehajtás alatt áll, a Flammkert az Opten adatai szerint 2008-ban eladta Flamm, előbb Kiss Sándor vette meg, majd Major András, és a társaságot átnevezték South Fruit Kft.-re.

Flamm Tibor korábban a bulvárhírekben is felbukkant: 2010-ben 6 tonna gyümölccsel támogatta a Fidesz narancs- és banánosztó kampányát. 2008-ban pedig azzal került a Bors cikkébe, hogy Kovács Katalin kajakozó esküvőjén „egy feltűnően vastag borítékkal” lepte meg az ifjú párt. (Kovács Katalin férje, Hoffmann Ervin akkor a Flamm cégénél dolgozott.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik