Gazdaság

Orbánnak van terve, ha az IMF-fel nem jön össze

A kormánynak van terve arra az esetre, ha nem születik IMF-megállapodás egy új biztonsági hálóról. Nem lenne tragédia - mondta Pleschinger Gyula, a szaktárca államtitkára.

Magyarország számára előnyös lenne egy készenléti hitelmegállapodás az IMF-fel – vélekedett a Wall Street Journalnak nyilatkozva Pleschinger Gyula. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azonban azt is hozzátette, hogy nem lenne tragédia, ha nem születik megállapodás a nemzetközi szervezetekkel – számol be a Portfolio.

Egyeztethetünk és minden lehetőséget megfontolunk – fejtette ki az amerikai lapnak az államtitkár, aki a magyar tárgyalódelegáció tagja. Meglátjuk, hogy melyik a legjobb megoldás mindkét félnek – utalt a hitelkeret tényleges formájára Pleschinger.

A nemzetközi szervezetekkel folyó tárgyalások egyik magyar résztvevője hozzátette: egy elővigyázatossági hitelkeret (PLL) nagyon előnyös lenne Magyarország számára, és segítene visszaállítani a piacok bizalmát az ország iránt.

A WSJ cikke szerint Pleschinger Gyula arról is beszélt, hogy a kormánynak van terve arra az esetre, ha nem születik megállapodás egy új biztonsági hálóról. Nem lenne tragédia – mondta arra az esetre, ha nem jönne létre új IMF-megállapodás.

Vagyis a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára lényegében egyetért a miniszterelnökkel, aki a minap azt nyilatkozta, hogy Magyarország a saját lábán is meg tud állni, nem kell az IMF-ügynek nagy jelentőséget tulajdonítani.

 

Pleschinger: “Nem lenne tragédia, ha nem születne IMF-megállapodás”

2012. január 4. | 12:02 English version
Küldés e-mailbenNyomtatható verzióHozzászólás

Magyarország számára előnyös lenne egy készenléti hitelmegállapodás az IMF-fel – vélekedett a Wall Street Journal-nak nyilatkozva Pleschinger Gyula. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azonban azt is hozzátette, hogy nem lenne tragédia, ha nem születik megállapodás a nemzetközi szervezetekkel.

hirdetés
hirdetés

Egyeztethetünk és minden lehetőséget megfontolunk – fejtette ki a Wall Street Journalnak Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, a magyar tárgyalódelegáció tagja. Meglátjuk, hogy melyik a legjobb megoldás mindkét félnek – utalt a hitelkeret tényleges formájára Pleschinger.

A nemzetközi szervezetekkel folyó tárgyalások egyik magyar résztvevője hozzátette: egy elővigyázatossági hitelkeret (PLL) nagyon előnyös lenne Magyarország számára és segítene visszaállítani a piacok bizalmát az ország iránt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik