Gazdaság

Tönkrement a Retz bútor

A tisztázatlan követelés és vitás ügy a Retz Trend és partnerei között, a tevékenységet záró mérlege még nem készült el, így a végelszámoló nem tudja, mekkora a cég tartozása.

Végelszámolás alá került a Retz bútoráruházakat októberig üzemeltető, biatorbágyi székhelyű Retz Trend Kft., az eljárás október 28-án indult, a hitelezőknek 40 napjuk van bejelenteni követeléseiket a végelszámoló Pannon Vagyonkezelő Felszámoló Tanácsadói Kft.-nél. – írta a Napi Gazdaság csütörtökön.

A lap információi szerint sok a tisztázatlan követelés és vitás ügy a Retz Trend és partnerei között, a tevékenységet záró mérlege még nem készült el, így a végelszámoló nem tudja, mekkora a cég tartozása, és arra elegendő lesz-e a vagyona, amit nagyrészt a raktárkészlet tesz ki.

A Retz Trendet 2010 márciusában hozták létre, és idén októberben már elhatározták a megszüntetését. Nettó árbevétele 2010-ben 2,57 milliárd forint volt, a kötelezettségállománya 1,4 milliárdra rúgott, tulajdonosa a feltehetően offshore státusú, az Egyesült Államok Delaware államában, Doverben bejegyzett EWB-East Work and Business LLC – derül ki az Opten cégtárának adataiból.

A bútoráruházakat korábban üzemeltető Poltrend Kft. 2010 novembere, a tulajdonosokhoz köthető Retz Bútor Kft. pedig 2011 februárja óta áll felszámolás alatt – jegyzi meg a Napi.

A Retz bútorok kereskedelmét és honlapjának üzemeltetését már nem a Retz Trend végzi, hanem egy október elején bejegyzett társaság, a Retz Holding Kft., amely a múlt hónapban 13 további céget is alapított az áruházak működtetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik