Gazdaság

Gázt keresnek a Dunántúlon

A Mol Nyrt. és az osztrák Rohöl-Aufsuchungs AG (RAG) közösen kutatna és termelné ki a gázt, illetve olajat egy dunántúli területen..

A közlemény szerint a Balatontól délre, Nyugat-Magyarországon található inkei terület a partnerek által egyenlő arányban birtokolt Mol-RAG West Kft. tulajdonában van. Az együttműködés célja az, hogy további magyarországi gáz- és olajforrásokat biztosítson és javítsa az ország energiabiztonságát.

A projekt mindkét fél számára további lehetőségeket nyújt és ösztönzi a magyar kutatási tevékenységet szolgáló beruházásokat. Emellett a Mol és a RAG további hasonló együttműködési lehetőségeket keres.

A RAG Ausztriában, Németországban, Magyarországon és Lengyelországban folytat kutatást és termelést. A cég magyarországi tevékenységét százszázalékos leányvállalata, a RAG Hungary végzi. Kutatási és termelési tevékenysége mellett a RAG a földalatti gáztárolók egyik legjelentősebb üzemeltetője Európában. A RAG és partnerei által működtetett gáztárolók nemcsak az osztrák, hanem a tágabb közép-európai piacot is ellátják: 2011-re kitűzött céljuk az 5 milliárd köbméteres kapacitás megvalósítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik