Gazdaság

Mélybe rántotta a forintot az országvédelem

Éves mélyponton a magyar deviza euróhoz viszonyított árfolyama. Szakértők szerint nem elképzelhetetlen a 300 forintos euró.

A forint újabb jelentős gyengülést mutatott be az euróval szemben, ma délelőtt egy éve nem látott szintre gyengült az árfolyam az euróval szemben, s elérte a 287 forintot – olvasható a Napi Gazdaságban. Ezzel megközelítette a legfontosabb ellenállási zónáját, a tavalyi csúcsok által kijelölt 288-293 forintos sávot.

Ez a szint technikai szemmel kritikusnak tekinthető, mivel – a szakértők szerint – ha ez átszakad, akkor újabb, a július eleje óta bekövetkezett gyengüléssel nagyjából megegyező nagyságú forintgyengülés is benne lehet a pakliban, s ez már jóval 300 forint feletti euróárfolyamokat jelentene.

A forint mostani jelentős gyengülését az elemzők és piaci szereplők a múlt pénteken nyilvánosságra került úgynevezett Országvédelmi Akciótervvel és ezen belül a kormány végtörlesztésre vonatkozó javaslataival magyarázzák. Érdekes azonban, hogy a forint árfolyama technikailag már korábban jelezte, hogy valami készül. A jelek szerint a piac már a jelzáloghitelterv bejelentése előtt készült a történésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik