Gazdaság

Kevesebb az üres üzlet a belvárosban

Csökkent az üres üzletek aránya a belváros főbb bevásárlóutcáiban – közölte a Napi Gazdaság.

Az Ecorys Magyarország augusztusi felmérése szerint a korábbi trend folytatásaként a tavalyi 14 százalékról immár 12,7 százalékra olvadt az átlagos üresedés a Váci utcában és mellékutcáiban, az új főutcában, az Andrássy úton és a Nagykörút központi részén 2011 nyarán.

A Teréz körúton a korábbi 8,5 helyett már csak öt százalék a kihasználatlan boltok aránya, az Andrássy úton 21-ről 19 százalékra, a Váci utcában pedig 7,5 százalékról 6,5 százalékra esett az üresedés. Az új belvárosi főutcában – a Petőfi Sándor és Bécsi utcában – az üresedés enyhe növekedése egy üzlet bezárásából adódik. A belváros északi részén, az Október 6. utcában nyitott több vendéglátóegység, a középső részen stagnált az állomány, míg a Kecskeméti és Károlyi utcákban és környékükön szintén érezhető az üzletnyitások növekedése.

Új márkaboltok jelentek meg az Andrássy úton, és leginkább a Teréz körúton telítődtek az üres üzletek, a használtruhások mellett a pékségek is fantáziát látnak a térségben. Az Erzsébet körúton kissé gyarapodott, a József körút Rákóczi úttól Rákóczi térig terjedő szakaszán pedig csökkent az üres üzletek száma – ismerteti a gazdasági napilap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik