Belföld

Megjelent a belváros új főutcájának tervezési tendere

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzata nyílt közbeszerzést írt ki a belváros új főutcája II. ütemének tervezési munkáira.

A nyertesnek előbb koncepciót kell készítenie, majd az engedélyezési terv elkészítése és az engedélyeztetés következik. A feladat része továbbá a kiviteli tervdokumentáció elkészítése és a tervezői művezetés is.

A projekt az Erzsébet híd budai felhajtójánál kezdődik, ugyanis onnan az Astorián túl, a Puskin utcáig a két középső sávban kell vezetni a buszokat, és ki kell alakítani a megállókat is.

Meg kell tervezni a Váci utcai és Veres Pálné utcai aluljárók megszüntetését és aluljáróvá kell alakítani a Ferenciek terénél az Y alakú aluljárót úgy, hogy abban üzlethelyiségek is helyet kapnak. A Kossuth Lajos utca 3. szám alatti épületrészben pedig közösségi és kereskedelmi teret kell kialakítani.

Ajánlatot az a cég tehet, amely az utóbbi három évből fel tud mutatni egy olyan engedélyezési és kiviteli tervkészítési referenciát, amely a közösségi közlekedési infrastruktúrájára irányulva készült, s amelynek a nettó ellenértéke elérte a 100 millió forintot. A tervet legalább 100 ezer lakosú városnak kellett készíteni. Az elmúlt három évben – átlagosan – 100 millió forint árbevételt kell igazolnia az ajánlattevőnek, és évi 100 millió forint összegű tervezői felelősségbiztosítással is kell rendelkeznie.

Az ajánlattételi határidő június 6. Az eredményhirdetés tervezett időpontja június 14.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik