Gazdaság

Minden második kkv bizakodik

Minden második kis- és középvállalkozás (kkv) tartja reálisnak, hogy részesül uniós társfinanszírozású pályázati támogatásból - derül ki a K&H Bank által készített kkv bizalmiindex-kutatásból.

A kutatás eredményeit tekintve – a kkv-k közül -, leginkább a mezőgazdasági vállalkozások, valamint a nagyobb árbevételű cégek optimisták a támogatáshoz jutást illetően.
Konkrét pályázatot tekintve ugyanakkor az ipari termelő cégek érzik magukat előnyben, hiszen mintegy 39 százalékuk jelezte, hogy az elmúlt időszakban hallott olyan pályázati kiírásról, amely komolyan érdekli a céget.

Ez az arány a szolgáltató cégek esetében 33, a kereskedelmi cégek esetében 32, míg a mezőgazdasági cégek esetében csupán 25 százalék.

A benyújtási határidő módosult szeptember 19-re, azonban a dél-alföldi, észak-alföldi és észak-magyarországi régió esetében továbbra is december 30. a végső benyújtási határidő.
Az igényelhető támogatás összege 10-100 millió forint, kivétel ez alól az észak-magyarországi régió, ahol 10-150 millió forint lehet, a támogatási mérték viszont egységesen 20-60 százalék között van.

A K&H és a GfK 2004 óta készíti el a mikro-, kis- és középvállalkozások körében végzett kkv bizalmiindex-kutatást. Az adatvétel negyedévente, 700 vállalkozás vezetőjének megkérdezésével történik

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik