Gazdaság

Nem bérel másik repülőt a Malév a sérült helyett

A Boeing és a magyar légitársaság szakemberei átvizsgálták a Heraklionban balesetet szenvedett gépet.

Az elmúlt napokban a Malév és a Boeing repülőgépgyártó vállalat szakemberei végrehajtották a június 25-én megsérült B737-800-as repülőgép műszaki átvizsgálását – közölte a magyar légitársaság hétfőn az MTI-vel, hozzátéve hogy a gazdasági számítások nem indokolnak repülőgépbérlést.

A Heraklionban leszállt és megsérült Boeing 737-800-as repülőgép átvizsgálását az elmúlt napokban a Malév és a Boeing repülőgépgyártó vállalat szakemberei végrehajtották. A műszaki vizsgálat során a Boeing képviselői felmérték a repülőgép sérüléseit, amely alapján meghatározzák a javítás technológiáját. A repülőgépgyártó szakvéleményének birtokában a Malév felméri a javítás várható költségét, amely alapján dönteni tud a további lépéseket illetően.

A magyar nemzeti légitársaság ugyancsak az elmúlt napokban megvizsgálta, hogyan tudja a hiányzó gépet kiváltani. A gazdasági számítások nem indokolnak repülőgépbérlést, ugyanis az előzetesen tervezett menetrendet a jelenlegi flottával is teljesíteni tudja a légitársaság, némi átszervezést követően – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik