Gazdaság

Nemzetközi elismerés a magyar biztosítóknak

Német és francia biztosítási szakemberek elismerését nyerte el a Magyar Biztosítók Szövetsége a Teljes Költség Mutató (TKM) és a Díjnavigátor kifejlesztéséért.

Volker Henke, a Német Biztosító Szövetség (GIA) külkapcsolatokért felelős vezetője, aki Budapesten az együttműködés lehetőségeiről szóló konzultáción vett részt úgy vélte: a jövő egyik lehetséges szövetségi struktúráját alakították ki a biztosítók azzal, hogy egy mátrix rendszerű szervezetet hoztak létre. A megújult szervezet szerinte hatékonyabban tudja majd képviselni a szövetség tagjainak érdekeit – derül ki a közleményből.

A felek úgy látják: a német és magyar szövetség együttműködésére jó lehetőség lenne, ha a jövőben közös lépnének fel a magasabb szintű ügyféltudatosság elérése érdekében, vagy közösen végeznének lobbi-tevékenységet.

Molnos Dániel, a Magyar Biztosítók Szövetségének főtitkára német kollégájának látogatást követően a közlemény szerint azt mondta: “különösen fontos számunkra ez az elismerés, mivel Európa egyik legnagyobb biztosítási piacának képviselőjétől, egy valóban professzionális szövetség vezetőjétől származik”.

A Francia Biztosító Szövetség (FIA) delegációja is június elején látogatott Budapestre. Xavier Cognat, a Francia Biztosító Szövetség brüsszeli irodájának vezetője a közlemény szerint akkor méltatta a TKM és a Díjnavigátor termékeket. Úgy vélte, hogy a MABISZ “úttörő munkát végzett” azzal, hogy kifejlesztette az életbiztosítások összehasonlíthatóságát megvalósító Teljes Költség Mutatót (TKM), valamint az üzleti érdekektől mentes, teljeskörű és hiteles eszközt, a Díjnavigátort.

A szövetséget meghívták Berlinbe, ahol a német szövetség és a legnagyobb biztosító társaságok képviselői előtt ismertetik a TKM és a Díjnavigátor működtetésének és piaci fogadtatásának tapasztalatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik