Gazdaság

Válságban is dübörög a horgászturizmus

A magyar és a külföldi pecások lelkesedése is lankadatlan. Ráadásul szakértők szerint jelentős potenciál van még az üzletágban.

Nemcsak, hogy talpon maradt, de látványos növekedést is képes felmutatni a magyarországi horgászturizmus, amely tavaly 10 százalékkal bővült, s az elemzők az idei szezonban is 10-15 százalékos növekedést várnak e területen – írta a Napi Gazdaság pénteken.

Miközben a belföldi horgászati turizmus is egyre nő, látványosan emelkedik az ide látogató külföldi pecások száma, elsősorban azért, mert a nyugati árakhoz képest itt olcsó a horgászat.

A felmérések szerint a horgászturisták az átlagnál több éjszakát maradnak, az átlagnál többet költenek, és mivel Európában több mint 26 millió pecást tartanak nyilván, az üzletágban jelentős potenciál van – írta a lap.

A kiskereskedelemben is érezhető volt a horgászat kedvező hatása: forgalom híján nem kellett ilyen profilú boltot bezárni, és tovább nőtt azon kis- és középvállalkozások száma, amelyek különböző csalik gyártására specializálódtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik