Szórakozás

Szörnyméretű óriásharcsát fogtak Desedán

A hatalmas hal 98 kilós és 216 centiméter hosszú.

Óriás harcsa akadt horogra pénteken a Kaposvár melletti Deseda tavon; a 98 kilós példány 216 centiméter hosszú. Az idén eddig ennél nem volt nagyobb fogás az országban, Magyarország leghosszabb mesterséges taván pedig még soha nem fogtak ki ekkora példányt.

Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke büszkén számolt be az MTI-nek az új desedai rekordról. Felidézte, hogy tavaly az egyesület egy másik tavából, a töröcskei tóból országos rekordert, egy 113 kilós harcsát fogott ki egy szerencsés horgásztársuk.

A most horogra akadt hatalmas példányt egy kaposvári fiatalember, Hegedűs Gyula fogta ki. A parttól 5-6 méterre a csónakból pecázott, és miután a harcsa rákapott csaliként használt piócacsokorra, másfél órán át küzdött, míg sikerült kifárasztani és kiemelni a vízből. Harcsázó botot, erős orsót és 60-as fonott zsinórt használt.

Az egyesület elnöke szerint mind a töröcskei tavon, mind pedig a Desedában – utóbbi 31 év után került vissza az egyesülethez – kifogott példányok “alapító tagok” lehetnek. A két tározót egy időben, 1973-ban töltötték fel – fűzte hozzá Kozáry Miklós, aki úgy vélte: nagy büszkeség, hogy egymást követő két évben ilyen párját ritkító eredményről számolhatnak be.

Az óriás amúgy nem sokáig volt szárazon. Csak addig, amíg a hírre a tóhoz sereglő horgásztársak megcsodálták, majd lemérték, lefotózták, utána visszaengedték a tóba.

Jobb helye van ott – nyugtázta a szerencsés horgász döntését az egyesület elnöke. Hozzátette: így az utódokkal a tó is gazdagodik, és másokat is éltethet a remény, hogy legközelebb ők lehetnek azok, akik megakaszthatják a kapitális példányt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik