Gazdaság

Nyolcszázmillióból “okosít” az Állami Nyomda

A fejlesztés célja, hogy a jövőben az okostelefonokat bankkártyaként, bérletként vagy törzsvásárlói kártyaként is lehessen használni.

A vállalat közlése szerint a hároméves megtérülési idővel számoló projekt mintegy 600 millió forintos önrészét a társaság saját erőből biztosítja, amely mellé 210 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.

Az okostelefonok megjelenésével új felhasználási területek nyíltak meg a felhasználók és szolgáltatók előtt. A készülékeket a hagyományos szolgáltatások mellett várhatóan egyre nagyobb arányban fizetési és személyazonosítási megoldásokra is használni fogják az előfizetők – olvasható a társaság közleményében.

Az Állami Nyomda innovációja az okostelefonok számára nyújtott biztonsági szolgáltatások fejlesztését célozza. Elsődleges cél, hogy a társaság képessé váljon a mobilfizetés és -személyazonosítás esetében is az adatbiztonság garantálására. A fejlesztés másik célja, hogy a telefont elektronikus közlekedési bérletként, bankkártyaként, törzsvásárlói- vagy belépőkártyaként lehessen használni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik