Gazdaság

Csődvédelmet kért a Vegyépszer

A cég gondjaira megoldást kínáló, mintegy 80 milliárd forint értékű líbiai beruházást a polgárháború ítélte kudarcra.

Az önhibáján kívül nehéz pénzügyi helyzetbe került cég célja megoldást találni a konszolidációra, a kötelezettségek és a hitelezői igények rendezésére – írja a Világgazdaság Online.

A Vegyépszer az egyik legnagyobb múltú magyar építőipari vállalkozás, amely az elmúlt másfél évtizedben főként nagyberuházásokban töltött be kiemelkedő szerepet. A gazdálkodási feltételek romlása, az építőipar nagymértékű visszaesése, és az ágazatot érintő pénzügyi nehézségek azonban súlyosan érintették.

A társaság vezetése a lehetőségekhez képest mindent megtett annak érdekében, hogy a vállalatot és tevékenységét átstrukturálva, új piacokat keresve biztosítsa a működőképességet. A gazdasági világválság elmélyülése azonban a már amúgy is a túlélésért küzdő építőipart végképp az összeomlás szélére juttatta. A megváltozott banki finanszírozási feltételrendszer az ágazat számos más szereplőjéhez hasonlóan a Vegyépszert sem kímélte. A cég hazai építőipari gondjaira megoldást kínáló mintegy 80 milliárd Ft értékű líbiai nagyberuházást az arab világot megrázó váratlan polgárháború kitörése és eszkalálódása kudarcra ítélte.

Nem maradt más lehetőség a cég számára, mint a csődvédelem, hogy a törvény által biztosított jogi garanciák mellett a hitelezőkkel megegyezésre jusson. Ez esélyt ad a szakmai értékek megmentésére és a folyamatban lévő projektek befejezésére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik