Gazdaság

Rendezné az egészségügyi ügyeleti díjakat a kormány

Összesen kilenc, zömében egészségügyi törvényt kíván módosítani a kormányzat.

Egyebek mellett rendeznék az ügyeleti díjakat, rendet tennének a hagyományos növényi gyógyszerek terén és pontosítanák a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények körét – tudta meg a Napi Gazdaság. A lap azt írta, hogy a birtokába jutott előterjesztés két hét múlva kerülhet a kormány elé.

A dokumentum rendezné az ügyeleti díjakat, meghatározva, hogy a heti munkaidő legmagasabb időtartamába az egészségügyi ügyelet teljes időtartamát bele kell számítani. Ugyancsak az előterjesztésben szerepel a Nemzeti Egészségügyi Tanács és a Nemzeti Egészségfejlesztési Program törlése a jogszabályból, bekerülne viszont az egészséghatás-vizsgálatok szükségessége, a teljes körű iskolai egészségfejlesztés bevezetése, valamint a népegészségügyi stratégia és a hozzá kapcsolódó akcióterv elkészítése – olvasható a cikkben.

A Napi Gazdaság szerint a javaslat megpróbál rendet tenni a hagyományos növényi gyógyszerek terén. Ezt a fogalmat az áprilisban hatályba lépett uniós szabályozásban vezették be. A módosítás az irányelv átültetéséhez szükséges változtatásokat tartalmazza, amelynek nyertesei a gyógyteák, amelyek továbbra is szabad polcos forgalmazásban maradhatnak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik