Gazdaság

Ahol csak ötödik Szalai Annamária

Lista készült a magyar média legbefolyásosabbjairól. Élen az RTL Klub vezetője, Geszti Péter pedig kiesett. 35 év alatt nehéz bejutni a médiaelitbe.

Újra elkészült a magyar média legbefolyásosabbjait rangsoroló lista. A Marketing&Média által összeállított névsor élén – továbbra is – Dirk Gerkens, az RTL Klub első embere áll.

A tavalyi politikai változások hatását mutatja, hogy az újonnan bekerülők között van Szalai Annamária, az NMHH elnöke, aki rögtön az ötödik helyet szerezte meg, közvetlenül az fn.hu-t is kiadó Sanoma Media Budapest vezetője, Szabó György előtt.

a lista

1. Dirk Gerkens – RTL Klub
2. Simon Zsolt – TV2
3. Rákosi Tamás – IKO-csoport
4. Bayer József – Axel Springer
5. Szalai Annamária – NMHH
6. Szabó György – Sanoma Media Budapest
7. Mihók Attila – Ringier
8. Kolosi Péter – RTL Klub
9. Vidus Gabriella – RTL Klub
10. Somlói Zsolt – MindShare
Forrás: Marketing&Média

A médiacégek vezetői teszik ki a listán szereplők majdnem kétharmadát, de feljövőben vannak az ügynökségi vezetők és a főszerkesztők is. Csökkent viszont a telekommunikációs és piackutató szektor befolyása, csakúgy, mint a nők aránya a befolyásosak között.

Az is látszik, hogy a médiaelit tagjai középkorúak: 35 év alatt nehéz a listára kerülni. A lista negyede cserélődött – kiesett többek között Várdy Zoltán és Geszti Péter, bekerült például Steve Varcoe, Mező László és Medveczky Balázs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik