Gazdaság

Burány: kudarcot vallott a Rogán-kommandó

Az MSZP gazdaságpolitikusa szerint az akció eleve kudarcra volt ítélve.

Kudarcot vallott a Fidesz-KDNP frakció által két hónapja felállított bér- és adómonitoring bizottság, az úgynevezett Rogán-kommandó – közölte Burány Sándor. Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy a hatályos magyar törvények – mint mondta – szerencsére nem teszik lehetővé, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanácsban kialkudott bérmegállapodás ajánló jellege kötelezővé váljon.

Burány Sándor szerint világos, hogy emiatt a versenyszférában az akciócsoport semmilyen eredményt nem tudott felmutatni. Mint mondta: már az ötletet sem tartották jónak, mert szerintük “pofátlanság megfizettetni azt, amit a kormány vesz el adóemelés formájában az emberektől”.

A bér- és adómonitoring bizottság létrehozását Rogán Antal február 15-én jelentette be. A kormánypárti politikus akkor azt mondta, az általa vezetett testület feladata az lesz, hogy mind a köz-, mind a magánszférában megvizsgálja, teljesültek-e az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén született bérmegállapodások.

Közölte azt is: a kormány és a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nyomást fog gyakorolni a magánszférában is azért, hogy a béremelési ajánlásban foglalt bérfejlesztést végrehajtsák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik