Gazdaság

Életviteli tanácsokat is ad a PSZÁF

Harmincmillióból működik a PSZÁF vidéki hálózata.

Mivel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a fogyasztóvédelmi bírságot saját jogon használja fel, régi tervüket valósították meg azzal, hogy vidéki fogyasztóvédelmi hálózatot hoztak létre. Ezt Szász Károly, a PSZÁF elnöke (a képen) mondta a köztévé reggeli műsorában.

Április 1-je óta nyolc vidéki városban – Debrecen, Eger, Szeged, Kecskemét, Győr, Székesfehérvár, Nagykanizsa, Zalaegerszeg – működtetnek irodákat a kormányhivatalok épületében. Fenntartásuk évi 30 millió forintba kerül, ezt teljesen a felügyelet finanszírozza. Szakembereik életviteli kérdésekben is adnak tanácsot – tette hozzá az elnök.

Szász Károly elmondta: konkrét jogvitákba nem akarnak belefolyni. Általános jogsértő gondokkal érkezőknek nyújtanának segítséget, ha nagyon egyedi a probléma, segítenek a panasz megfogalmazásában és a szolgáltatóhoz irányításban.

Szász Károly szerint meg lehet szűrni, melyek a kisebb, illetve szélesebb rétegeket érintő problémák, az utóbbiak kerülnek a felügyelethez. Amennyiben nem sikerül megoldást találni, a fogyasztó újra visszamehet és ügye bíróságra, vagy – mivel a kamarák mellett július 1-jétől mediátori testületek működnek majd – békéltető testület elé is kerülhet – tette hozzá a PSZÁF elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik