Gazdaság

Fapados Skodákat vesz a kormány

Most olyan kormányzati autó is van, amely szervizeléséből két év alatt egy új kocsit lehetett volna vásárolni.

600 millió forintot költ idén a kormány autóparkjának cseréjére – értesült a Független Hírügynökség. Az Audik helyett Skodákat vásárolnak. Csaknem 100 darabot. A gépjárművek többsége alapfelszereltségű lesz, csak a minisztereknek dukál bőrülés. Ezentúl ők sem Audikkal járnak majd.

Navracsics Tibor miniszter alatt többször is lerobbant a szolgálati Audija. A többi között ezért sem lehet halogatni a kormányzati járműpark cseréjét – tudta meg a Független Hírügynökség kormányzati forrásból. Számítások szerint ugyanis van olyan autó, amelyiknek csak az alkatrészcseréje 2 év alatt annyiba kerül, amennyiből egy újat lehet vásárolni.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium úgy döntött, hogy kizárólag Skodákat vesz. Az Audi 6-ok helyet Skoda Superbeket, de lesznek Octaviák és Fabiák is. Az autókat forgalmazó cég 30 százalékos árengedményt adott – mondta el a Független Hírügynökség kormányzati forrása. A régi autókat valószínűleg alkatrészárban tudja majd értékesíteni a KIM. A tervek szerint 4 év alatt cserélik le a teljes gépjárműállományt, amely jelenleg 346 autóból áll.

A minisztériumban amúgy tudják, hogy az autóvásárlás kényes ügy és azért választottak olyan márkát, amely “senkit sem irritál”. Az első járművek már áprilisban megérkeznek és szinte azonnal szolgálatba állnak majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik