Gazdaság

Orbán nem számít még egyszer kétharmadra

A miniszterelnök furcsa mixtúrának nevezte kormánya gazdaságpolitikáját.

A kormányfő szerint ők rántották vissza az országot a szakadék széléről, éspedig egy sokaknak furcsa gazdaságpolitikai mixtúrával, amely azonban sikeres, hiszen ma nem Magyarországról, hanem például Portugáliáról ír a sajtó.

Orbán Viktor az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) üzleti és ipari tanácsadó bizottságának ünnepi közgyűlésén azt mondta: Magyarországot érdemes tanulmányozni, mert egyszerre vannak jelen “ortodox és unortodox” gazdaságpolitikai eszközök. “Egyszerre alkalmazzuk a válságkezelés hagyományos és innovatív eszközeit” – tette hozzá.

Szerinte az államot nem szabad többé kizárólag versenyhátrányként értelmezni. Ha van egy jó politikai menedzsment, ha az állam gyorsan hozza meg a döntéseit, deregulál, átlátható viszonyokat teremt, keveset költ, és kooperatív a gazdaságot működtető vállalkozói csoportokkal, akkor az állam nem versenyhátrány, hanem versenyelőny.

A miniszterelnök szólt arról is, hogy “soha az életben, vagy legalábbis a mi életünkben még egyszer” aligha lesz arra esély, hogy olyan politikai csillagállás jöjjön létre, amely eredményeképpen egy demokratikus választáson meg lehessen szerezni a mandátumok több mint kétharmadát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik