Gazdaság

A rendőrségnek van pénze üzemanyagra

Hasonlóan nyilatkozott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is.

A rendőrség egyik minisztériumtól sem kapott gyorssegélyt, mivel nincs rá szüksége. Korábban a betegszállítókat és a mentőket félmilliárd forintos gyorssegélyben részesítette a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, mert ezek a szolgáltatók a működésképtelenség szélére sodródtak, alig volt pénzük üzemanyagra. Az Országos Rendőr-főkapitányság a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a rendőrségi járművek üzemanyag-ellátása biztosított.

Az ORFK, ez idáig központilag biztosította az üzemanyagköltségeket, a későbbiekben a megyei rendőri szervek önállóan finanszírozzák majd az üzemanyag-ellátást. Az üzemanyag-ellátásra a szükséges forrást a költségvetés biztosítja.

Hasonlóan nyilatkozott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is, vagyis náluk sincsenek üzemanyaggondok. Igaz, a tűzoltóságokat és így a tűzoltó járművek ellátását egyelőre az önkormányzatok finanszírozzák.

A rendőrség üzemanyag-ellátása kapcsán egyébként korábban Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára azt mondta: tudomása szerint a járőrkocsiknál csökkentették a működtetésükre fordítható keretet a legtöbb kapitányságon. Így szerinte előfordult olyan eset, hogy a járőrt kocsival elküldték a kapitányságtól két kilométerre, onnan gyalog kellett tovább járőröznie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik