Gazdaság

Libamájbotrány: gazdasági terroristák az állatvédők?

A Hungerit szerint Magyarország az Európai Bírósághoz fordulhatna.

„Gazdasági terrorizmust” képviselnek az unióban működő állatvédők – állítja a magyar baromfipiac vezető cégének számító szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatója. Szerinte felül kellene vizsgálni e szervezetek tevékenységének szakmai, jogi, anyagi és etikai körülményeit.

Magyar József az Agromonitornak azt mondta, a miniszterelnökhöz fordult, hogy fel lehessen lépni az állatvédők jelentős gazdasági károkat okozó tevékenysége ellen. A kormányfő tanácsára a cég vezetője hamarosan megkeresi az ügyben a vidékfejlesztési minisztert.

A cégvezető szerint az állatvédők módszerei miatt nagymértékben torzul a piaci verseny és sérül az áruk szabad áramlásáról szóló uniós alapelv is. Ezért meg kellene vizsgálni annak lehetőségét, hogy Magyarország az Európai Bírósághoz forduljon és versenyhivatali eljárást kezdeményezzen.

Mint ismert, a Négy Mancs nevű szervezet még 2008-ban indított kampányt a Hungerit ellen a kényszeretetéses víziszárnyas-hizlalás miatt, és elérte, hogy a cég a német és az osztrák élelmiszerláncokba nem szállíthat termékeket.

Az Agromonitor információi szerint az Euro Foie Gras, a libamáj-előállítók egyik európai szervezete április 11-én tart fórumot, amelyen a termelők tájékozódnak majd az európai állatvédelmi szabályozás aktualitásairól.

AJÁNLOTT LINK:

“Gazdasági terrorizmust” képviselnek az állatvédő szervezetek – A libamizéria miatt Orbán Viktorhoz fordult a szentesi Hungerit (Agromonitor)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik