Gazdaság

Megegyeztek a malévosok

Az új kollektív szerződésben szabályozzák a pihenőidőt is.

Hosszú távú megállapodás született a Malévnál alkalmazandó új kollektív szerződésről – közölte a Malév az MTI-vel pénteken – azt követően, hogy csütörtökön este eredményesen befejeződtek a tárgyalások a pilóták és a légiutas-kísérők szakszervezetével.

A közlemény úgy fogalmaz, hogy “a pilóták és a légiutas-kísérők érdekképviselete a több hónapja tartó tárgyalássorozat után döntött úgy, hogy egyeztetés keretében kívánja elérni a kollektív szerződés megkötését a munkáltatóval. Bár a hírek csak a pilóták és légiutas-kísérők pihenőidejének szabályozásáról szóltak, a felek a tárgyalóasztalnál a társaság összes munkavállalójára vonatkozó szabálykészlet kidolgozásán fáradoztak”.

A Malév közleménye szerint az új kollektív szerződés rendelkezik többek között a társaság munkavállalóira általánosan vonatkozó szabályokról, a pilóták és légiutas-kísérők speciális munka- és pihenőidő-szabályairól, a krízishelyzetek kezeléséről, mint amelyen az izlandi vulkánkitörés hatása volt, valamint a cafetériarendszerről is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik