Gazdaság

Nagyító alatt a nyugdíjpénzek

Már vizsgálják a magánnyugdíj-pénztárak gazdálkodását.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal megkezdte a magánnyugdíj-pénztárak gazdálkodásának vizsgálatát – írja a Magyar Nemzet. A lapnak a nyugdíjvédelmi megbízott azt mondta, hogy a tervek szerint a munka nagyobb részével még ebben az évben végeznek.

Selmeczi Gabriella közölte, a hivatal megvizsgálja az elmúlt 12 év gazdálkodását, a működési költségek felhasználását, a vagyonkezelést, és ellenőrizni fogja a szerződéseket is. Hozzátette: felügyelik a vagyonátadás folyamatát is, és annak végén átnézik a befektetési alapok összetételét.

A Magyar Nemzet emlékeztetett arra, hogy korábban az adatvédelmi biztoshoz fordultak, mert az általuk megkeresett pénztárszövetség nem árulta el, mennyit költöttek a “felvilágosítónak nevezett reklámkampányokra” a pénztártagok befizetéseiből.

Az Országgyűlés február 28-án döntött arról, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal visszamenőleg vizsgálhatja a magánnyugdíj-pénztárak gazdálkodását és a működési költségeiket. A hivatal feladatának ellátásához megismerhet ágazati titkokat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik