Belföld

MSZP: ne tekintsék bűnözőknek a rokkantnyugdíjasokat!

Az ellenzéki párt elnökségi tagja, Korózs Lajos szerint a kormány megbélyegzi őket.

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja kedden sajtótájékoztatón rámutatott: a kormány mintegy százezer rokkantnyugdíjast vezetne ki a társadalombiztosításból, ugyanakkor a rokkantellátásban részesülők fele már betöltötte a nyugdíjkorhatárt. 80 százalékuk elmúlt ötvenéves, így legtöbbjüknek van húsz év szolgálati ideje, ezért öregségi nyugdíjra is jogosult.

Kitért arra: ahhoz, hogy a III. rokkantsági csoportba tartozók valóban visszavezethetők legyenek a munkaerőpiacra, előbb munkahelyeket kellett volna létrehozni. Azzal kapcsolatban, hogy a kormány a közfoglalkoztatásban adna munkát ezeknek az embereknek, Korózs Lajos feltette a kérdést: “porckorongsérvvel, bénán, mentális betegségben szenvedve” fognak gátat építeni, csatornázni?

Szót ejtett arról is, hogy a Széll Kálmán Tervvel a kormány jövőre 93 milliárd forintot, az azt követő két évben pedig 129-129 milliárdot kíván megtakarítani a nyugdíjrendszer átalakítása révén. Hozzátette: Orbán Viktor a választási kampányban még arról beszélt, hogy a nyugdíjrendszer fenntartható. Korózs Lajos szerint ez is jelzi, hogy a múlt héten bejelentett intézkedésekre azért van szükség, mert a kormány szétverte a hárompilléres nyugdíjrendszert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik