Gazdaság

Szerdán és pénteken nagyon kell vigyázniuk a hölgyeknek

Az autóvezetők megbízhatóságát horoszkópjukkal összevetve vizsgálta az egyik biztosító.

Horoszkópjuk alapján vizsgálta meg az autóvezetők megbízhatóságát az Aegon biztosító. Kiderült: nagy különbségek vannak a különböző csillagjegyű sofőrök között. A férfiaknál a szüzek, az ikrek és rákok, a nőknél az ikrek, az oroszlánok és a szüzek okozzák a legtöbb kárt.

Szigorúan statisztikai elemzést végeztek, kétmillió ügyfél születési adatát vizsgálták meg, csak a számok és nem a csillagjegyek összefüggései alapján. Vereckei Adrás vezérigazgató-helyettes közölte, bár úgy tűnik, a csillagjegy is kockázati tényező lehet, ezt sosem fogják figyelembe venni a biztosítási díj kiszámításakor.

Bár az életbiztosítással rendelkezők között azonos arányban halnak meg a két nem képviselői, az Aegon ügyfelei közül kétszer annyi férfi veszíti életét, mint nő. A legveszélyeztetettebbek a Halak- és a Bika-jegyű nők, valamint a Szűz és Oroszlán férfiak, a legtöbben szerdán halnak meg; a nőknek a péntek a második legveszélyesebb nap, a férfiaknak a csütörtök.

A biztosító nyolc pontba gyűjtötte tanácsait a nőknek. A cég különösen fontosnak tartja a megfelelő tartalékot váratlan helyzetekre. Főleg az egyedül élő hölgyeknek javasolja, hogy minden jövedelem 15-20 százalékát tegyék félre.

A cég külön figyelmeztet, hogy a “nyugdíj nem lesz elég”, a visszavonulás éveire készülni kell, a nőknek számolniuk kell azzal is, hogy fizetésük sokszor – azonos feladatkörben is – alacsonyabb, mint a férfiaké.

AJÁNLOTT LINKEK:

Autóvezetők megbízhatóságát vizsgálták csillagjegyük alapján (MR1-Kossuth Rádió)
Biztosítási útmutató Nőnapra (Népszava)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik