Gazdaság

Szlovéniában is beindult a magyar cukorturizmus

Nem csak Szlovákiában kapkodják a kristálycukrot a magyar vevők.

A csaknem százforintos különbség miatt a magyar határhoz közeli szlovéniai üzletekben is nagy tételekben vásárolják a kristálycukrot a magyar vevők, Horvátország felé a nagyrészt azonos árak miatt nincs “cukorturizmus” – tapasztalta a szlovéniai Lendván és a horvátországi Csáktornyán az MTI tudósítója.

A magyar határtól alig néhány kilométerre fekvő Lendván a diszkontüzletekben kedden is 20-30 kilogrammos tételekben vásárolták a kristálycukrot a magyarországi vevők. Nemcsak a diszkontáruházakból viszik nagy mennyiségben az élelmiszert, hanem más kereskedelmi egységekből is.

Egy üzletvezető elmondta: a különbség leginkább abból adódik, hogy a magyarországi 25 százalékos általános forgalmi adóval szemben Szlovéniában 8,5 százalék az élelmiszerek és italok áfája. A szeszes italok vagy a vegyi áruk árára 20 százalékos forgalmi adót kell számítani.

Mint írtunk róla, a magyar-szlovák határ melletti települések lakói inkább Szlovákiában vásárolják a kristálycukrot, mivel ott egy kilogramm 30-70 forinttal olcsóbb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik