Belföld

Orbán Viktor a Széll Kálmán Tervről

A kormányfő nem akarja, hogy a magyarok munkájából mások gazdagodjanak.

Orbán Viktor szerint a Széll Kálmán Terv célja az adósságveszély elhárítása azért, hogy a magyarok munkájából ne mások gazdagodjanak. “Győzni indulunk. Alaposan felkészültünk a küzdelemre az elmúlt kilenc hónapban. De tudnunk kell, hogy ebben a küzdelemben csak az átfogó támadás lehet sikeres.

Az életünk minden területén – az egészségügytől az oktatáson át a közlekedésig – le kell győzni az adósságot. Ha ezt sikeresen véghezvisszük, akkor végre mi, magyarok fogunk gazdagodni a saját munkánkból. Akkor mindenkinek könnyebb lesz az élete, és jobbak lesznek a személyes kilátásai” – írja a kormányfő a Széll Kálmán Terv előszavában.

A terv részleteit ma ismertette Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. Orbán Viktor szerint a magyar ember természetéhez tartozik, hogy a maga lábán akar állni, mindenki azért dolgozik, hogy munkájával saját és családja jólétét, gyarapodását, boldogulását megteremtse és biztosítsa.

Az utóbbi években “oda jutottunk, hogy a mi munkánkból mások gazdagodnak”. Akiknek van munkájuk, bár egyre többet dolgoznak, mégsem látják ennek hasznát, mert annak java részét elviszik az adósságok: az államadósság, a vállalatok adóssága és a családi vagy személyes adósságok. A magyarok jövedelemadójának kétharmada az adósság törlesztésére megy el.

“Ennek jelentős részét a külföldnek fizetjük ki. (…) Másoktól függünk, kiszolgáltatottak vagyunk. Magyarországnak most jött el a pillanat, hogy hadat üzenjen az adósságnak, amely polipként ráfonódott az életünkre. Ha nem fejtjük le magunkról, végképp lehúz a mélybe, és nem lesz esély munkából megélni Magyarországon” – írja a kormányfő.

Most van erő kitörni a sok évtizedes csapdából. Az összefogás erejével az elmúlt évben sikerült felülkerekedni árvizeken, ipari katasztrófán, megmenteni a nyugdíjrendszert, végetvetni a közpénzek elherdálásának, elkerülni a pénzügyi összeomlást. Orbán Viktor szerint ebből is látszik, hogy olyan pillanat ez, amikor van esély változtatni az életünkön. “Ezért lesz 2011 Magyarország megújulásának éve” – írja a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik