Gazdaság

Besokalltak a devizahitelesek

Úgy érzik, rosszabb helyzetben vannak, mint a köztörvényes bűnözők.

Tüntetést szerveznek a Bankszövetség Nádor téri székháza elé a devizahitelesek. Egy petíciót szeretnének átadni a szövetség képviselőinek. Közben az érintettek nyílt levelet írtak a legfőbb közjogi méltóságok mellett a PSZÁF és a jegybank elnökéhez, akiket arra figyelmeztettek, hogy évek óta semmi sem történt a devizahitelezéssel járó súlyos társadalmi katasztrófa elkerüléséért.

A devizahitelesek “mint a társadalom heroinistái, pénzügyi analfabéták, felelőtlen hitelfelvevők, direkt fizetni nem akarók azok nevében is, akik még nyögik a soha fel nem vett összegek fizetését” úgy érzik, rosszabb helyzetben vannak, mint a köztörvényes bűnözők.

Teljes vagyonelkobzásra és életfogytig tartó büntetésre őket szokás elítélni, de jó magaviseletükért ők előbb szabadulhatnak, amire a devizahiteleseknek esélyük sincs. Kinek az érdeke, hogy a Magyar Köztársaság állampolgárait emberi és anyagi mivoltuktól megfosztva a hajléktalanságba és nincstelenségbe kergessék – teszik fel a kérdést a szerkesztőségünknek eljuttatott nyílt levélben.

Mint korábban megírtuk, a kormányfő azt szeretné, hogy a magyar költségvetés, a bankrendszer és az adósok arányosan osszák meg a devizaárfolyam elszabadulása miatt bedőlő lakáshitelek költségeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik