Gazdaság

Hűtlen kezelés a postaszékháznál?

A szakértő szándékosságot látott a veszteséges ingatlanügy hátterében.

Felveti a hűtlen kezelés, illetve az okirat-hamisítás gyanúját a Magyar Posta Krisztina körúti palotájának eladása és az új székház méregdrága kibérlése – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint egyebek mellett ezt állapította meg az a független szakvélemény, amelyet az állami tulajdonú cég új vezetése készíttetett a Gyurcsány-érában történt ügyletekről.

“Az ingatlanpanama miatt egy éve büntetőeljárás folyik, gyanúsított még nincs. A kár becslések szerint több milliárdra rúghat” – olvasható a lapban.

A szakértő kiemelte: „fennáll a gyanú, hogy szándékosan gyengítették a posta pozícióit”. Álláspontja szerint követhetetlenek azok a számítások, amelyekre hivatkozva a székház eladása és a bérleti konstrukció mellett döntött a posta akkori vezetése és a tulajdonosi jogokat gyakorló vagyonkezelő.

A szóban forgó időszakban a posta vezérigazgatója az a Szabó Pál volt, aki a Horn-kormány idején a privatizációs szervezetet vezette, 2008-ban pedig Gyurcsány Ferenc kormányában közlekedési miniszterként ténykedett – emlékeztet a lap, amely szerint az ingatlanpanama miatt egy éve folyik büntetőeljárás, gyanúsított még nincs. A kár becslések szerint milliárdokra rúghat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik